Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Red Hot Τσίπρας Peppers

Διαφήμιση του City 99.5 χρησιμοποιεί το όνομα του Αλέξη ΤσίπραΈναν αμφιλεγόμενο τρόπο βρήκε ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99.5 της Γιάννας Αγγελοπούλου για να διαφημιστεί και να ξεκολλήσει από ακροαματικότητες της τάξης του 1%. Εξασφάλισε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, που «πουλάει» πολύ αυτό τον καιρό, και έβγαλε διαφημιστικά banners σε δημοφιλή ελληνικά sites με μηνύματα όπως «Red Hot Τσίπρας Peppers», «Τσίπρας N' Roses», «Earth Wind & Τσίπρας», «Snoop Τσίπρας Τσίπρα» (παραλάσσοντας τα ονόματα των συγκροτημάτων Red Hot Chilly Peppers, Guns N' Roses, Earth Wind & Fire και Snoop Doggy Dogg).

Γνωρίζει ο πρόεδρος του Συνασπισμού τη χρησιμοποίηση του ονόματός του για διαφημιστικούς σκοπούς και, αν ναι, την έχει εγκρίνει και αποδεχτεί;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προβληματισμό πλέον μου προκαλεί το μένος των κάθε λογής "ανεξάρτητων" φωνών της μπλογκόσφαιρας κατά του City 99,5. Κλασσικό κρούσμα το παραπάνω ανυπόγραφο post. Η εμπάθεια, της εμπάθειας, ω εμπάθεια.

Εξηγούμαι: Δηλαδή τί μας έφταιξε η πρώτη ξύπνια καμπάνια του City? Οι άνθρωποι επιτέλους άλλαξαν διαφημιστική, έβγαλαν ένα έξυπνο μπανεράκι (αν και προσωπικά θα προτιμούσα το Guns and Tsipras από το Tsipras and Roses) και είπαν επιτέλους να στραφούν στο διαδίκτυο. Μπράβο τους και καλώς τους κι ας αργήσανε.

Όσο για το αν το ξέρει ο Τσίπρας ότι χρησιμοποιήθηκε για διαφήμιση, το επιχείρημα είναι μπουρδολογικό και ρέπει προς ιδεολογίες φασιμού και λογοκρισίας. Κάθε πολιτικός - πολλώ δε μάλλον ο Τσίπρας - ξέρει πολύ καλά ότι αποτελεί επικοινωνιακό προϊόν. Αυτό πουλάει και ο ίδιος. Κι από τη στιγμή που επιλέγει να μιλήσει σε ένα μέσο, το μέσο έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να διαφημίσει το γεγονός.
Αυτό, δήθεν προοδευτικοί κύριοι των ανυπόγραφων post, είναι κατάκτηση και προυπόθεση της ελεύθερης έκφρασης. Εξόν κι αν θέτε να συγκροτηθούν αρμόδιοι φορείς που θα εξετάζουν όλα τα τρέηλερ, όλα τα εξώφυλλα, όλα τα μπάνερ, κάθε διαφημιστική καμπάνια ΜΜΕ και κάθε λογής σχετικό υλικό για παρατυπίες. Κοντολογίς, εκτός κι αν θέτε χούντα.

Σημειώστε επίσης ότι ο σνουπ ντόγκυ ντογκ δεν είναι συγκρότημα.

Ανώνυμος είπε...

ε οχι και να τους κατηγορούμε επειδή είναι δημιουργικοι.

Ανώνυμος είπε...

Για το post δεν έχω κάτι να πω. Αλλά μου προκαλεί εντύπωση το κείμενο του πρώτου σχολιαστή που καταγγέλλει το "ανυπόγραφο" post, ενώ και ο ίδιος μιλάει ανώνυμα και ανυπόγραφα.