Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Νεοναζί απειλούν το Χάρη Ρώμα

Έθνος, 23 Απριλίου 2008, σελίδα 57Συστημένο πακέτο που περιείχε ωμό κρέας κομμένο σε φέτες και ένα απειλητικό σημείωμα, υπογεγραμμένο από ομάδα νεοναζί, έλαβε ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας στο θέατρο Broadway, όπου παίζεται η φαρσοκωμωδία «Βασιλικοί μετά Τρούλου», που μετέφρασε, διασκεύασε και πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Το απειλητικό σημείωμα χαρακτηρίζει το δημοφιλή σεναριογράφο και ηθοποιό φίλο των Εβραίων και εχθρό των ναζί, με αφορμή το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο», ενώ το κομμένο κρέας παραπέμπει στην απειλή «θα σε κάνουμε φέτες».

Ο Χάρης Ρώμας κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων και η αστυνομία πήρε δαχτυλικά αποτυπώματα από το πακέτο. Σε δηλώσεις του στο ΕΘΝΟΣ ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να τροποποιήσει το σενάριο της σειράς και να μειώσει τις αναφορές στους Εβραίους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακροδεξιοί αντιδρούν σε σενάριο τηλεοπτικής σειράς. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 μέλη της Πατριωτικής Συμμαχίας (κόμμα που είχε συσταθεί από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και πρώην μέλη του κόμματος «Πρώτη Γραμμή», που είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης), είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του MEGA και εκτόξευαν ταψιά με μπακλαβάδες, αντιδρώντας στην προβολή του τουρκικού σήριαλ «Σύνορα της Αγάπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: