Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Βέτο Ρουσόπουλου στη μεταγραφή Κουίκ στην ΕΡΤ;

Alter, 28/11/2007 06:47Όπως πληροφορούμαστε, ο υπουργός Τύπου Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος ασκεί πιέσεις σε υψηλό επίπεδο στην ΕΡΤ για να μην εντάξει τον Τέρενς Κουίκ στο δυναμικό της. Οι φήμες θέλουν τον «δάσκαλο» να επιδιώκει την μετακίνηση του στην κρατική τηλεόραση, αφού το Alter δεν προτίθεται να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του. Ωστόσο, ο υπουργός θεωρεί ότι ο Κουίκ τον υπονομεύει, αφού κατακρίνει με κάθε ευκαιρία την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό άλλωστε είχε ασκήσει βέτο και στην υποψηφιότητά του Κουίκ στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρουσόπουλος είχε διαψεύσει τον ισχυρισμό του Κουίκ για την υπερνομαρχία.

Από το briefing της 31 Μαΐου 2006:

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ντινόπουλου, θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Προ δύο εβδομάδων, ένας έμπειρος δημοσιογράφος, ο οποίος θα κατέβει νομίζω και υποψήφιος με τον κ. Κακλαμάνη στο Δήμο της Αθήνας, ο κ. Κουίκ, είχε πει ότι είχε συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, να είναι δηλαδή υποψήφιος για την υπερνομαρχία και ότι δεν προχώρησε η υποψηφιότητά του, επειδή εσείς -είπε και το όνομά σας- δεν τον πολυσυμπαθείτε. Ήθελα να ρωτήσω, εάν συνέβη ένα τέτοιο γεγονός, εάν έπαιξε το σενάριο να είναι υποψήφιος και εάν παρενέβητε εσείς καθ' οιονδήποτε τρόπο και προς ποια κατεύθυνση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί είναι θέμα που αφορά το κόμμα. Και όπως είδατε η σημερινή αναφορά μου έγινε μόνο στο πλαίσιο του προγράμματος του Πρωθυπουργού. Δεν είπα τίποτα περισσότερο.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Επειδή «έπαιξε» το όνομά σας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, άκουσα κι εγώ αυτό το οποίο είπατε και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Δεν το είπα εγώ, ο κ. Κουίκ το είπε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης ο εκλεκτός κ. Κουίκ.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα συναντηθείτε εσείς μαζί του για την άρση των παρεξηγήσεων, μια και θα είναι υποψήφιος με τον κ. Κακλαμάνη και άρα με την ευρεία έννοια θα είναι κοντά στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως γνωρίζετε συναντώμαι με όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ζητούν να συναντηθούν μαζί μου.