Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Ξαφνικά το Star αγάπησε τον Τσίπρα

Η προαναγγελία του προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου για μηνύσεις κατά του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες θα ζητάει 150 εκατομμύρια και 1 εκατομμύριο ευρώ αντίστοιχα, προκάλεσε μια ξαφνική επίθεση φιλίας από το κανάλι του Βαρδινογιάννη στο κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς. Ενώ μέχρι πρόσφατα σπάνια στριμώχνονταν οι δηλώσεις Τσίπρα και Αλαβάνου, ανάμεσα στα ρεπορτάζ για την Εύη Βατίδου και τη Τζούλια Αλεξανδράτου, το κανάλι αφιέρωσε 15 λεπτά για να υμνήσει τον τέως και τον νυν πρόεδρο του Συνασπισμού.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος, που παρουσίαζε το δελτίο, ανακοίνωσε επίσης ότι το Star θα σταματήσει να προβάλλει διαφημίσεις της MIG. Το θέμα δεν είναι βέβαια ότι ο Βαρδινογιάννης θα χάσει διαφημιστικά έσοδα από τον Βγενόπουλο, αλλά μπορεί να βρεθεί ο Βγενόπουλος με ακόμα πιο αυξημένη ρευστότητα με κάποια εκατομμύρια που ίσως κληθεί να καταβάλλει ο ιδιοκτήτης του Star μετά από ενδεχόμενη δικαστική καταδίκη του.

Δεν είναι φυσικά σπάνιο το φαινόμενο τα δελτία ειδήσεων να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των καναλαρχών και να μεταδίδουν ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το MEGA, που διαφημίζει τις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής και τις εφημερίδες των μετόχων του, ή ο Νίκος Χατζηνικολάου που όταν ήταν στον Alpha μετέδιδε ειδήσεις κατά του Γιώργου Κουρή (που είχε κόντρες με τον Δημήτρη Κοντομηνά) και όταν πήγε στο Alter άρχισε να προωθεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του εκδότη της Αυριανής. Για να παραφράσουμε ένα σύνθημα από το Μάη του 1968, μέσα από τα δελτία ειδήσεων μας μιλάνε οι ιδιοκτήτες των καναλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: