Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Η αντιμετώπιση Σουφλιά από τον τύπο

Κεντρικό δελτίο ΣΚΛΪ, Τετάρτη 23 Απριλίου 2009

Πολύ ευνοϊκή αντιμετώπιση έχει ο Γιώργος Σουφλιάς από κάποιες αντιπολιτευόμενες εφημερίδες σε αντίθεση με κάποιες φιλοκυβερνητικές. Οι εφημερίδες του Δ.Ο.Λ. (Τα Νέα, Το Βήμα) και το Έθνος καταγράφουν ουδέτερα την αποπομπή της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του πρωτοκόλλου του Κιότο, χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε..

Αυριανή, 24 Απριλίου 2008Αντίθετα, ο Ελεύθερος Τύπος και περισσότερο η Καθημερινή έχουν αιχμηρές αναφορές στο Γιώργο Σουφλιά. Η Καθημερινή κάνει λόγο για αντιφατικές ανακοινώσεις του υπουργού και για την ιδιαίτερη ασυλία που απολαμβάνει, ενώ χαρακτηρίζει έκθετο το υπουργείο για τους χειρισμούς του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ που αφιέρωσε το μισό του χθεσινό κεντρικό δελτίο στο θέμα, υπό τον τίτλο «Ο Σουφλιάς εκθέτει τη χώρα και την κυβέρνηση» (βίντεο 1, 2). Η Αυριανή φυσικά δε μένει αμέτοχη και μιλάει για παπαγαλάκια και... πληρωμένη καμπάνια λασπολογίας.

Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων συγκροτημάτων τύπου δεν προκαλεί εντύπωση. Με αφορμή την στάση των media για το αυθαίρετο του ίδιου υπουργού, το MediaGreece έγραφε: «Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι η στάση των media υπέρ ή κατά του Σουφλιά (και του εκάστοτε ΥΠΕΧΩΔΕ) καθορίζεται συνήθως από τη μοιρασιά των δημόσιων έργων στις κατασκευαστικές εταιρείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: