Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Δικτυακή τηλεόραση από τον Κούλογλου

www.banana-republic.gr, 28 Μαΐου 2008

Banana Republic (ελληνιστί Μπανανία) ονομάζεται το νέο project του Στέλιου Κούλογλου και της ομάδας του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. Ο δικτυακός τόπος banana-republic.gr, που τώρα λειτουργεί δοκιμαστικά, στοχεύει να εξελιχθεί σε δικτυακό τηλεοπτικό σταθμό, «με την ενεργή συμμετοχή των χρηστών». Στην παρούσα φάση, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την επίμαχη εκπομπή «Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700€», που φέρεται να προκάλεσε την αποπομπή Κούλογλου από την ΕΡΤ.

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Τι απέγινε το blog του Φοίβου Καρζή;

Φοίβος ΚαρζήςΤην Παρασκευή 9 Μαϊού ανακοινώθηκε από την εταιρεία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις City» η πρόσληψη του Φοίβου Καρζή ως διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ραδιοφωνικού σταθμού City 99.5.

Ο Φοίβος Καρζής, που ως τότε εργαζόταν στο δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνα 9.84, διατηρεί από το Νοέμβριο του 2006 το blog Ο Σφυγμός της Μέρας, το οποίο και ανανέωνε σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο, από τη μεταπήδηση του στον City έχει σταματήσει να δημοσιεύει στο blog. Προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη συμφωνία του με τη Γιάννα Αγγελοπούλου;

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Ευχαριστούμε το ΠΑΡΟΝ

Παρόν, 25 Μαΐου 2008

Ευχαριστούμε το ΠΑΡΟΝ για την αναφορά του στο MediaGreece. Ευκαιρίας δοθείσης, να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα του Μάκη Κουρή είναι η εφημερίδα με την καλύτερη ενημέρωση για το χώρο των media με τις «Τυπολογίες», που καταλαμβάνουν κάθε Κυριακή 4 σελίδες μεγάλου μεγέθους.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Ιδού το zougla.gr live

www.zougla.gr Κυκλοφορούμε

Για όσους ανυπομονούν να δουν το zougla.gr, σας το παρουσιάζουμε πριν την αυριανή του πρεμιέρα: το επίσημο site και το επίσημο blog. Το blog, παρά την έκκληση «Είμαστε εδώ και περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας», δεν επιτρέπει (προς το παρόν;) σχολιασμό των αναρτήσεων.

www.zougla.gr

Τα «κομμένα» δελτία του Zougla News

Μετά τη διαρροή των δοκιμαστικών δελτίων ειδήσεων του zougla.gr σε blogs (όπως εδώ ή εδώ) ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η ομάδα του προχώρησαν στη διαγραφή των βίντεο από το κανάλι της Ζούγκλας στο Brightcove. Ήμασταν από τους λίγους που προλάβαμε να τα δούμε και, όντας προνοητικοί, τα κρατήσαμε για αρχειακούς λόγους.

Το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης 21 Μαϊού που παρουσίασε η Γεωργία Ευσταθίου (πρώην μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Θέμου Αναστασιάδη):

Το απογευματινό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης 21 Μαϊού που παρουσίασε ο Μάνος Νιφλής (πρώην στυλοβάτης του Alpha 9.89, που παραιτήθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό πέρυσι τον Οκτώβριο για να μεταπηδήσει στον Real FM):

Το βραδινό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης 21 Μαϊού, με τον ίδιο παρουσιαστή:

Όπως ανακοίνωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον ANT1, το Zougla Online θα λειτουργεί κανονικά από αύριο Παρασκευή 23 Μαΐου.

Πρόγευση από webtv.zougla.gr

webtv.zougla.grΜια πρώτη γεύση από τη δικτυακή εφημερίδα τηλεόραση Ζούγκλα, που ετοιμάζει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η δημοσιογραφική του ομάδα, πήραμε χθες. Στη σελίδα webtv.zougla.gr, που αυτή τη στιγμή δεν αποκρίνεται, υπήρχε χθες φόρμα αποστολής βίντεο, που απαιτούσε τη δημιουργία λογαριασμού στο Brightcove. Δε χρειαζόταν να ήταν κανείς χάκερ για να εντοπίσει το κανάλι της Ζούγκλας στο Brightcove.

Εκεί μπορεί κανείς να δει τα δοκιμαστικά δίλεπτα τηλεοπτικά δελτία, όπως τα χθεσινά των 12:00 με τη Γεωργία Ευσταθίου, των 18:00 και των 22:00 με τον Μάνο Νιφλή. Το πρώτο δοκιμαστικό δελτίο ήταν αυτό της Τετάρτης 14 Μαϊού. Ακόμη δεν έχουμε δει δελτίο με παρουσιάστρια την Αλεξάνδρα Καπελετζή και δεν έχουμε μάθει από πού αντλεί το Zougla News τα πλάνα του. Είναι φανερό ότι τα δελτία ειδήσεων δεν θα μεταδίδονται live, αλλά μαγνητοσκοπημένα.

Όσο για την έντυπη έκδοση της Ζούγκλας, θα πρέπει να περιμένουμε το Πάσχα του 2009, λίγο πριν τις ευρωεκλογές, αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται στην ανεπίσημη συμφωνία του Μάκη με το Γιώργο Μπόμπολα, όταν ο πρώτος πούλησε στο δεύτερο το μερίδιό του στο Πρώτο ΘΕΜΑ, το 40% δηλαδή των μετοχών της εφημερίδας.

Update: Μετά τη διαρροή του καναλιού της Ζούγκλας, άρχισαν να διαγράφονται τα βίντεο από το Brightcove.

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Διαδήλωση για Κούλογλου μέσω facebook

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την αποπομπή του Στέλιου Κούλογλου από την ΕΡΤ προγραμματίζεται το Σάββατο 24 Μαΐου (ανήμερα του τελικού της Eurovision) στις 7:00 μ.μ. έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τη συγκέντρωση διοργανώνει ομάδα του facebook, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 20.000 μέλη. Στο κάλεσμα διαβάζουμε:

Από την συνεχή ποιοτική υποβάθμιση στο τηλεοπτικό πεδίο της ενημέρωσης επιστρέψαμε στις εποχές της καλυμμένης λογοκρισίας. Στις εποχές που το ρεπορτάζ το οποίο ενοχλούσε τα αφτιά των κυβερνώντων και των διοικούντων δεν έπαιρνε ποτέ έγκριση με την αιτιολογία ότι δε μας αρέσει το περιεχόμενό του...

Εχτές θύμα αυτής ήταν ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, αύριο κάποιος άλλος... Στο τέλος θα είναι η ίδια η ενημέρωση και η ελευθεροτυπία. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, τα χειρότερα έπονται.

Την ώρα λοιπόν που η ΕΡΤ θα προχωρεί στην αποθέωση του Ευρω-θεάματος που φαίνεται να είναι η κατεύθυνση της διοίκησής της, εμείς με την παρουσία μας θα δηλώνουμε:

  • την καταδίκη οποιασδήποτε προσπάθειας ή απόπειρας λογοκρισίας δημοσιογράφου και δημοσιογραφικής - ενημερωτικής εκπομπής από την εκάστοτε διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή την παρέμβαση της εκάστοτε κυβέρνησης και κρατικής εξουσίας στο δημοσιογραφικό λειτούργημα.
  • την στήριξή μας στον Στέλιο Κούλογλου, έναν διεθνώς καταξιωμένο δημοσιογράφο, ως ελάχιστη ανταπόδοση για την προσφορά του στην ποιότητα της ενημέρωσής μας και τον σεβασμό με τον οποίο αυτός μας έχει αντιμετωπίσει
  • την καταδίκη της απαξιωτικής συμπεριφοράς της διοίκησης προς το πρόσωπό του
  • Την απαξίωση της ΕΡΤ προς την δουλειά της ομάδας του ΡΧΣ και του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου την εκλαμβάνουμε ως απαξίωση προς το πρόσωπό ΜΑΣ, ως απαξίωση προς το πρόσωπο του κάθε τηλεθεατή που θεωρεί ότι του αξίζει ΚΑΙ κάτι περισσότερο
  • την επιθυμία μας για ένα καλύτερο τηλεοπτικό τοπίο που θα παραμείνει μακριά από προγράμματα απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σε μια εποχή που η επικαιρότητα περιορίζεται στο εφήμερο και το κοινώς αποδεκτό, η διακοπή αυτών των εκπομπών δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως έμμεση και επιλήψιμη μέθοδος ανελευθερίας και παραμορφοποίησης. Όσο κάποιοι φιλοδοξούν να ταΐζουν το τηλεοπτικό κοινό με φιέστες και πανηγυράκια για να αποπροσανατολίζουν το λαό από τα πραγματικά του προβλήματα, εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε για να ακουστεί η φωνή μας. Γιατί εμείς πληρώνουμε την εισφορά υπερ της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν ανήκει σε κανέναν υπουργό ή πρόεδρο για να κοβει εκπομπές με βάση τα προσωπικά του αισθητικά κριτήρια. Ανήκει σε όλους μας και για αυτό πρέπει να διαμαρτυρηθούμε δυναμικά ενάντια σε κάθε λογική λογοκρισίας και ποιοτικής υποβάθμισης της ενημέρωσης...

Για αυτό σε καλούμε σε μια ειρηνική συνάθροιση-διαμαρτυρία το Σάββατο το βράδυ 24 Μαΐου, έξω από το Ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο της ΕΡΤ...

Όχι στην καλυμμένη λογοκρισία, όχι στην υποβάθμιση της ενημέρωσης. Η φωνή σου μπορεί να ακουστεί, ένωσέ τη με τη δική μας...

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Liagas for president

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εύη Δασκαλάκη του Kolonaki Press ο Γιώργος Λιάγκας. Ιδιαίτερα προσεχτικός ήταν ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star στις απαντήσεις που έδωσε σχετικά με το κανάλι, για να μην αντικρύσει εκ νέου κίτρινη κάρτα από το Σταμάτη Μαλέλλη.

Στη συνέντευξη διαβάζουμε ότι τα υπόλοιπα κανάλια «προσπαθούν να αντιγράψουν το μοντέλο ειδήσεων του STAR, και γενικά του STAR ως καναλιού». Σε ό,τι αφορά την πολιτική σταδιοδρομία του (απέτυχε να εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα), ενδιαφέρουσα είναι και η σύγκριση που κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα: «Αν λάβουμε υπόψη μας ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας lifestyle πολιτικός, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά του Συνασπισμού στα 15-17 τοις εκατό, φαίνεται ότι και ο κόσμος τελικά ζητάει -αν θεωρήσουμε ότι εγώ είμαι ανάλαφρος υποψήφιος- λίγο πιο ανάλαφρους υποψηφίους».

Κι ένα quiz: Ποιον εννοεί ο Γιώργος Λιάγκας στο ακόλουθο απόσπασμα;

Πριν από 3 χρόνια στο STAR παρουσίαζα μια βραδινή κοινωνικοπολιτική εκπομπή, το «Συνήθη ύποπτο» κάθε Τετάρτη βράδυ. Την ίδια ώρα λοιπόν, σε ένα άλλο κανάλι ήταν ένας άλλος συνάδελφός μας, παρουσιαστής δημοσιογράφος που είχε εκπομπή. Υπήρχε πολύς ανταγωνισμός εκ μέρους του σε σημείο που έκλεινα καλεσμένους για να έρθουν στην εκπομπή μου γιατί κάποιες στιγμές είχαμε το ίδιο θέμα και μου τους έπαιρνε. Θυμάμαι είχα κλείσει έναν καλεσμένο και του είχα πληρώσει το ταξί για να έρθει -αυτό είθισται όταν καλούμε κάποιον- και όταν τον πήρε τηλέφωνο ο υπεύθυνος παραγωγής της εκπομπής μου να τον ρωτήσει γιατί αργεί και του απάντησε ο ταξιτζής ότι τον κατευθύνει σε άλλο κανάλι, σε άλλη εκπομπή παρόλο που τον είχα κλείσει εγώ. Τον είχε πάρει ο άλλος παρουσιαστής και τον απείλησε ότι αν δεν πάει στη δική του εκπομπή θα βγει και του κάνει πόλεμο.

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Ουραγός η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου

Η Ελλάδα, η Ιταλία (ελέω Μπερλουσκόνι) και η Τουρκία βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των χωρών της Δυτικής Ευρώπης αναφορικά με την ελευθερία του τύπου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Freedom House (pdf).

Στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε 195 χώρες η Ελλάδα μοιράζεται την 56η θέση μαζί με τη Γκάνα και το Μαλί. Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι βορειοευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία), ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 21η θέση και η Ρωσία στην 170ή.

Στην έκθεση για την Ελλάδα καταγράφεται η κριτική για νομοθετικές παρεμβάσεις που περιορίζουν την πρόσβαση μειονοτήτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Ο προτεινόμενος νόμος ορίζει ότι η κύρια γλώσσα μετάδοσης των ραδιοφωνικών σταθμών πρέπει να είναι η ελληνική. Απαιτεί επίσης από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να διατηρούν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε αποθεματικό ως εγγύηση και να προσλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό μόνιμου προσωπικού, παράγοντες που και οι δύο πλήττουν δυσανάλογα τους μικρότερους, μειονοτικούς σταθμούς».

Στην έκθεση αναφέρεται η φυλάκιση του συνδικαλιστή Δημήτρη Τρίμη για τη συνδικαλιστική δράση του κατά την απεργία του 2004 και η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το νόμο περί αστικής ευθύνης δημοσιογράφων, στο οποίο είχε προσφύγει ο μακαρίτης Νικήτας Λιοναράκης, μετά από καταδίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη για δηλώσεις που έκανε ο Μανώλης Βασιλάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή του στην ΕΡΤ (πληροφορίες εδώ).

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, η έκθεση αναφέρει: «Τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι σε μεγάλο βαθμό ελεύθερα από κυβερνητικούς περιορισμούς, αλλά οι κρατικοί σταθμοί τείνουν να δημοσιογραφούν σύμφωνα με την επίσημη γραμμή. Ωστόσο, ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα -όπως η κατάσταση των Μακεδόνων και άλλων εθνικών μειονοτήτων στη χώρα- εξακολουθούν να προκαλούν κυβερνητικές πιέσεις και οδηγούν σε αυτο-λογοκρισία. Η ραδιοτηλεόραση είναι σε μεγάλο βαθμό αρρύθμιστη και πολλοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν αδειοδοτηθεί».

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

ΕΡΤ: Απειλεί με μηνύσεις τον Κούλογλου

Christos Panagopoulos @ Reuters

Η διοίκηση της ΕΡΤ απειλεί να σύρει στα δικαστήρια το δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, με αφορμή τις δηλώσεις του για «λογοκρισία» των εκπομπών του. Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος υποστήριξε: «Η εκπομπή είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της, πάλιωνε και δεν κόμιζε τίποτα καινούριο. Δεν υπάρχει καμία λογοκρισία και αν ο κ. Κούλογλου εξακολουθήσει να το ισχυρίζεται, θα πρέπει να το αποδείξει στο δικαστήριο».

Στο μέτωπο της Βουλής, ο υπουργός Τύπου Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Φώτη Κουβέλη, είπε: «Θα παρακαλέσω και θα προκαλέσω, αν μου επιτρέπετε την έκφραση, τον οποιοδήποτε μπορεί να αναφέρει έστω ένα περιστατικό λογοκρισίας στην ΕΡΤ τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Την απάντηση τη δίνει ο Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ανδρέα Καψαμπέλη του Press-gr, θυμίζοντας στον υπουργό ότι «η πρώτη ενημερωτική εκπομπή που προσπάθησε να λανσάρει (με παρουσιαστές Αυγερόπουλο, Κουβαρά και Παπαδάκου) λογοκρίθηκε από το πρώτο επεισόδιο. Οι δημοσιογράφοι είχαν εξασφαλίσει συνεντεύξεις από τον δικηγόρο του Κάρλος και τον Γιωτόπουλο. Αλλά το επεισόδιο δεν βγήκε ποτέ στον αέρα και η εκπομπή γρήγορα εκφυλίστηκε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κούλογλου, ερωτηθείς για το πώς τεκμηριώνει τους πολιτικούς λόγους της λογοκρισίας, παραπέμπει στα περιστατικά που έχει ήδη διηγηθεί και προσθέτει: «Βλέπετε κανένα άλλο λόγο για να κοπούν δύο κατά γενικά ομολογία επιτυχημένες εκπομπές; Το "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" της Πέμπτης έφτασε το 12% -με μέσον όρο ΕΤ1 ούτε 3- και ήταν και επανάληψη».

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Έμμεση λογοκρισία Κούλογλου

Δε χρειάζεται να λογοκρίνουν την εκπομπή «Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ» του Στέλιου Κούλογλου στην ΕΡΤ. Θα μεταδοθεί κανονικά από την ΕΤ1 την Πέμπτη 22 Μαΐου, την ώρα που η ΝΕΤ θα μεταδίδει το δεύτερο ημιτελικό του 53ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Πόσους τηλεθεατές θα μπορέσει να αποσπάσει ο Στέλιος Κούλογλου;

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ακόμα τρία χρόνια η Μενεγάκη στον Alpha

Την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ελένη Μενεγάκη για τρία ακόμα χρόνια ανακοίνωσε ο Alpha, βάζοντας τέλος στις φήμες για επιστροφή της «ωραίας Ελένης» στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Alpha, το κανάλι «θα της ανοίξει κι άλλες ζώνες του προγράμματός του, επενδύοντας στη μοναδικότητά της και στο χάρισμά της να είναι πάντα και παντού πρωταγωνίστρια», κάτι που μεταφράζεται σε εβδομαδιαίο βραδινό σόου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος του συμβολαίου ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, μετά τη Μαριέτα Χρουσαλά, που λίγες μέρες νωρίτερα ανανέωσε τη συνεργασία της με το ALTER, χάθηκε και ο δεύτερος μεταγραφικός στόχος του ΑΝΤ1 για την πρωινή ζώνη και η Ελεονόρα Μελέτη βλέπει το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Πώς να κρατήσεις την εκπομπή σου στην ΕΡΤ

Επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος το Στέλιο Κούλογλου, ότι οι εκπομπές του κόβονται απλά επειδή δεν του αρέσουν. Όπως δήλωσε στη δημοσιογράφο Μελίνα Βαλτζή στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, «Η εκπομπή σταματάει γιατί δεν μου αρέσει. Έχει παλιώσει. Έχω άλλες εκπομπές που με καλύπτουν». Αντίστοιχη και η δήλωσή του στην Ελευθεροτυπία: «Είπα στον κ. Κούλογλου ότι δεν μου αρέσει η εκπομπή, δεν μου χρειάζεται και πιστεύω ότι ο κύκλος της έκλεισε». Με την ίδια λογική, θα περιμένουμε τον πρόεδρο της ΕΡΤ να κόβει τη μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου αν δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζεται ή τη Eurovision αν δεν του αρέσουν τα τραγούδια.

Προφανώς, στον πρόεδρο της ΕΡΤ αρέσουν εκπομπές με άλλο ύφος και περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα η εκπομπή «Ουδείς Αναμάρτητος» με την Άννα Παναγιωταρέα. Στο παρακάτω βίντεο, η καθηγήτρια δημοσιογραφίας δίνει ένα μάθημα για το πώς να κρατήσεις την εκπομπή σου στην ΕΡΤ. Η εκπομπή της μετρά 4 χρόνια ζωής, όσο και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Νέα ανακοίνωση ΕΡΤ για Κούλογλου

Δεύτερη ανακοίνωση βγήκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ για την αποπομπή του Στέλιου Κούλογλου, αφού στη βιασύνη της να ανακοινώσει το διαζύγιο, ξέχασε να βρει μια δικαιολογία για το κόψιμο των δύο εκπομπών-κόσμημα «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα». Απαντώντας στην επιστολή Κούλογλου, o γενικός διευθυντής τηλεόρασης Δημήτρης Γόντικας αναφέρει:

  1. Αναφέρεστε σε προσπάθειά σας τουλάχιστον ενός μηνός να εξασφαλίσετε επιστολή από την ΕΡΤ. προκειμένου να σας εκδοθεί δημοσιογραφική βίζα για ταξίδι στην Κίνα. Στη δική μου αντίληψη το θέμα αυτό ήρθε την 8/5/2008 όταν και απάντησα. Εάν μάλιστα το είχα πληροφορηθεί νωρίτερα, θα σας είχα καταστήσει αμέσως σαφές ότι τα σχετικά με την Κίνα προγράμματα έχουν προ πολλού αποφασισθεί κι εγκριθεί.
  2. Περαιτέρω, σας γνωρίζω ότι η ΕΡΤ εδώ και πολλούς μήνες έχει εισέλθει σε διαδικασία συνεννόησης με την CCTV για την ανταλλαγή προγραμμάτων καθώς και έχει προγραμματίσει την παραγωγή πολλών άλλων προγραμμάτων σχετικών με την Κίνα. Άρα, σε σχέση με το προαναφερόμενο θέμα έχουμε καλύψει τις προγραμματικές μας ανάγκές και η από μέρους σας μη έγκαιρη ενημέρωση καθιστά την ένταξη και της δική σας σχετικής εκπομπής αδύνατη.
  3. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε, κ. Χρήστος Παναγόπουλος στην συνάντηση που είχαμε οι τρεις μας την 12η Μαΐου 2008 σας ενημέρωσε ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται να εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», καθώς η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Ελπίζουμε ο Στέλιος Κούλογλου να συνεχίσει τις εκπομπές του από κάποια άλλη τηλεοπτική στέγη και να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους η αναξιοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, η λογοκρισία, η αυθαιρεσία και η υποκρισία των διοικούντων της ΕΡΤ και των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Από το site της εκπομπής: ενημέρωση και αντιδράσεις

Άφεση αμαρτιών Καμπουράκη

MEGA, Ανατροπή, Δευτέρα 12 Μαΐου 2008Πριν ένα μήνα το MEGA έλυσε τα περιοριστικά μέτρα στο Δημήτρη Καμπουράκη εξαιτίας της συνομιλίας του με το Στέφανο Χίο, επιτρέποντας τη συμμετοχή του στο πάνελ της εκπομπής Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο Δημήτρης Καμπουράκης εμφανίστηκε εκ νέου σήμερα στην ίδια εκπομπή (με το ίδιο σακάκι, αλλά διαφορετικό πουκάμισο), γεγονός που μάλλον προμηνύει την παραμονή του στο κανάλι. Άλλωστε, ο Μήτσος της πρωινής ζώνης είναι ακίνδυνος όσο παραμένει στο μαντρί και κρατάει το στόμα του κλειστό. Ανυπομονούμε να τον δούμε και στα παράθυρα της Τρέμη...

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Θεματική Λογοκρισία: Εκτός ΕΡΤ ο Κούλογλου

Reportage Without FrontiersΤο κόψιμο των εκπομπών «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου αποφάσισαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος και ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης Δημήτρης Γόντικας, μετά από συνάντηση με το δημοσιογράφο. Το δελτίο τύπου της ΕΡΤ δεν αναφέρει το σκεπτικό της διακοπής της συνεργασίας:

Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές «Θεματική Βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα». Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.

Στέλιος Κούλογλου προς Δημήτρη ΓόντικαΕίχε προηγηθεί την Παρασκευή επιστολή του Κούλογλου στο Γόντικα, με αφορμή διαρροή πληροφοριών ότι η διοίκηση της ΕΡΤ θα κόψει τις εκπομπές του, εξαιτίας της (ενοχλητικής για την κυβέρνηση) επικείμενης εκπομπής για τη γενιά των 700 ευρώ. Όπως αποκαλύπτει ο Στέλιος Κούλογλου, ο Χρήστος Παναγόπουλος του είπε ότι η εκπομπή κόβεται επειδή... «δεν του αρέσει»!

Η πολυβραβευμένη εκπομπή «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» είναι η μακροβιότερη στο είδος της, με 12 χρόνια ζωής, και η πρώτη στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με διεθνή ρεπορτάζ. Η θεματολογία της ωστόσο δεν ήταν αρεστή στη σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ, και στη φετινή σεζόν εξοστρακίστηκε από την ΝΕΤ στην ΕΤ1.

Και οι δύο εκπομπές του Κούλογλου είχαν ικανοποιητική τηλεθέαση, υψηλότερη από το μέσο όρο της ΕΤ1, ενώ και τα διαφημιστικά έσοδα ήταν σημαντικά. Ακόμα και αν αυτό δεν ίσχυε, για εκπομπές τέτοιου επιπέδου υποτίθεται ότι καταβάλλουμε το ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το 2006, ο τότε γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιάννης Παπουτσάνης υποστήριζε: «Εκπομπές σαν κι αυτήν, μας βγάζουν από την τηλεοπτική καθημερινότητα, που μετατρέπει το ασήμαντο σε σημαντικό. Μέσα από τέτοιες προσπάθειες δικαιώνεται ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης». Για τη σημερινή διοίκηση ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι προφανώς διαφορετικός: η θεματολογία των εκπομπών να είναι αρεστή στη διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση.

Συλλογή υπογραφών ενάντια στη λογοκρισία και τη φίμωση

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Η αριστερή στροφή στο logo του ANT1

Logo AntennaΣε πιέσεις διαφημιστών οφείλεται η επιστροφή του σήματος του ΑΝΤ1 από το άνω δεξιά στο άνω αριστερά μέρος της οθόνης. Οι διαφημιστικές εταιρείες είχαν βρει το μπελά τους, καθώς σε πολλά σποτ το σήμα του ΑΝΤ1 έπεφτε πάνω σε διαφημιστικό κείμενο και αναγκάζονταν είτε να αλλάζουν τα σποτ ή να δημιουργούν διαφορετικό σποτ ειδικά για τον ΑΝΤ1.

Φουντουκίδου vs Πρετεντέρης: Το ιστορικό

Πάταγο έχει προκαλέσει στα δημοσιογραφικά γραφεία η επιστολή που έστειλε η βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Παρθένα (Πόπη) Φουντουκίδου στο Γιάννη Πρετεντέρη και δημοσιεύει το Press-gr. Την παραθέτουμε αυτούσια και αποκωδικοποιούμε κάποια σημεία της:

Ζήτησα να παρέμβω στο χθεσινό δελτίο των 20:00 στο MEGA όταν αναφερθήκατε απαξιωτικά στο πρόσωπό μου δίνοντας εσφαλμένη ερμηνεία της λέξης «Καραγκιόζης» και «πραξικόπημα», αλλά δεν το δεχτήκατε. Παρακαλώ να αναγνώσετε την επιστολή μου αλλά ολόκληρη για να μην τη διαστρεβλώσετε.

Για μένα «καραγκιόζης» είναι αυτός που άλλα στηρίζει στο προχθεσινό και άλλα στο χθεσινό δελτίο. Αυτός που απομονωμένος στην ασφάλεια του Studio τσαλακώνει ανθρώπους και ισοπεδώνει καταστάσεις με τέτοιο τρόπο που προκαλεί στους θεατές γέλια, γιατί αποκαλύπτεται ενώ πιστεύει ότι τους ξεγελά. Αφελής αφελής αλλά η σκοπιμότητα σκοπιμότητα. Αυτός που χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις για να στολίσει την αμάθειά του που την παρουσιάζει χωρίς ντροπή και χωρίς αντίλογο.

Πραξικόπημα εν προκειμένω θα χαρακτήριζα μια παράνομη, αντιδημοκρατική διαδικασία. Θα ήταν ενδιαφέρον λοιπόν να παρουσιάσουμε μαζί στους τηλεθεατές από πότε ένας πολίτης που προσφεύγει στη δικαιοσύνη τελεί πραξικόπημα.

Μήπως θα έπρεπε να πετάμε όλοι μπουκάλια στα γήπεδα για να τύχουμε της επιδοκιμασίας σας; Θα συμφωνούσατε τουλάχιστον ότι αυτό θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε επικίνδυνο; Επικίνδυνο είναι και όταν προσβάλλεις τους θεσμούς εκτός εάν μπορείς να κατονομάσεις πρόσωπα που παρενέβησαν με ποια συγκεκριμένη πράξη, που, πότε και σε ποιους συγκεκριμένα γιατί σε μένα μόνο δικά σας δημοσιογραφικά σχόλια έπεσαν στην αντίληψή μου. (Θυμάστε; Σας τηλεφώνησα για ένα άρθρο σας. Μήπως μπορούσατε να επαναλάβετε τι μου είπατε;).

Εν πάση περιπτώσει εγώ έχω όπλο τη νομική μου επάρκεια και τις θέσεις μου που κινούνται στο φως και δεν μου τις υπαγορεύουν στο σκοτάδι. Θα ήταν έντιμο και δεοντολογικό να μου αναπτύξετε κατά πρόσωπο τις ενδιαφέρουσες θεωρίες σας για το ποιος μιλάει για αυταρχισμό και το ποια είναι η Φουντουκίδου. Η Φουντουκίδου λοιπόν αφεντικό της έχει το λαό και τις αρχές της και σε αυτόν λογοδοτεί. Θα ήμουν ανάξιά του εάν επέτρεπα σε όποιον υπουργό να προσβάλει απρόκλητα και να αγνοεί τους πολίτες.

ΤΟ ΒΗΜΑ, Σάββατο 12 Απριλίου 2008Η αναφορά της Φουντουκίδου σε άρθρο του Πρετεντέρη και η χρήση του όρου «πραξικόπημα» αφορούν το εικονιζόμενο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ το Σάββατο 12 Απριλίου 2008. Το άρθρο αναφέρεται στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση του δικαιώματος των ελεύθερων εκλογών, εξαιτίας μιας περίεργης δικαστικής απόφασης στο Εκλογοδικείο για ένσταση που είχε καταθέσει η Φουντουκίδου. Στο άρθρο αυτό ο Γιάννης Πρετεντέρης εγκαλεί την Φουντουκίδου για έλλειψη αξιοπρέπειας, την κατηγορεί ότι κάνει την πάπια, της καταλογίζει ευθύνες για διεθνή εξευτελισμό της χώρας και την καλεί να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα.

Η σπόντα της Φουντουκίδου για πέταγμα μπουκαλιών σε γήπεδα, αναφέρεται σε μπουκάλι νερού που είχε εκτοξεύσει ο δημοσιογράφος από την εξέδρα των επισήμων κατά του διαιτητή Συμεωνίδη σε αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-Άρης. Ο Πρετεντέρης είχε δικαιολογήσει την ενέργεια αυτή λέγοντας:

Προτιμώ τους χουλιγκανισμούς στο γήπεδο, παρά στη δημοσιογραφία. Ένα ολόκληρο γήπεδο κόχλαζε, φώναζε και πέταγε μπουκάλια εκείνη τη στιγμή. Εύλογο είναι κι' εσύ ν' αντιδράσεις με τον ίδιο τρόπο... εθιμικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται θέμα. Όποιος δεν έχει πάει γήπεδο, δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει αυτές τις στιγμές. Όταν νιώθεις ότι αδικείσαι, αντιδράς με όποιον τρόπο βρίσκεις πρόσφορο εκείνη τη στιγμή...

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

«Στιγμιαίο λάθος»

Διαφημιστική καταχώριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΠέντε φορές δημοσιεύτηκε η ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ελληνικό κρέας στο ίδιο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Νέα Πορεία» του Κιλκίς, της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εκλέγεται ο αρμόδιος υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης. Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Πέμπτη (24 Απριλίου), δέκα μέρες μετά την ομιλία Ρουσόπουλου στη Βουλή για τη δίκαιη, διαφανή και αξιοκρατική διανομή της κρατικής διαφήμισης.

O Συνδέσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων αντιδρώντας σε αυτή την πρωτοφανή και προκλητική πρακτική, απέστειλε την εφημερίδα μαζί με επιστολή διαμαρτυρίας στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Κοντό, και Τύπου Επικρατείας, Θέοδωρο Ρουσόπουλο, στην οποία αναφέρει ότι η πενταπλή καταχώριση «αναδεικνύει πελατειακές σχέσεις στην αντιμετώπιση της διαφημιστικής δαπάνης του ευρύτερου δημοσίου τομέα και καταργεί τα κριτήρια ανάθεσης».

Σε δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο, ο Κώστας Κιλτίδης χρησιμοποίησε ορολογία Πασχάλη Αρβανιτίδη, κάνοντας λόγο για «στιγμιαίο λάθος» και επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο του ΣΗΠΕ, Γιώργο Περπερίδη, που είναι εκδότης της εφημερίδας «Ημερησία του νομού Κιλκίς» και διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Μαχητής του Κιλκίς», ισχυριζόμενος ότι «έχει καταχραστεί τη δημόσια διαφήμιση επί σειρά ετών έναντι των υπολοίπων εβδομαδιαίων φύλλων του νομού».

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Μένει στο Alter ο Χατζηνικολάου

Νίκος ΧατζηνικολάουΌπως ανακοίνωσε το Alter μέσω του MediaNews, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα υπογράψει άμεσα διετές συμβόλαιο με το Alter και θα συνεχίσει να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την εβδομαδιαία εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο». Ο Χατζηνικολάου παρουσιάζεται ως «ο κορυφαίος έλληνας παρουσιαστής ειδήσεων που έφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού στη δεύτερη θέση της τηλεθέασης». Η δεύτερη θέση της τηλεθέασης μάλλον αναφέρεται στην περίοδο της Ζαχοπουλιάδας, αφού και το Alter βρίσκεται εδώ και καιρό στην τρίτη θέση.

Αναμενόμενη η ανανέωση της συνεργασίας, αφού Νίκος Χατζηνικολάου και Ανδρέας Κουρής είναι συνεταίροι στην Real Group (ραδιοφωνικός σταθμός Real FM), ενώ σχεδιάζουν και την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Τα ψέματα της τηλεόρασης

Με τα ψέματα της τηλεόρασης διαφήμιζε ότι θα ασχοληθεί η χθεσινή εκπομπή Ανατροπή του MEGA. Και όλοι όσοι είχαμε επιφυλάξεις για το αν θα τολμήσει ο Γιάννης Πρετεντέρης να εντρυφήσει σοβαρά στο θέμα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η εκπομπή στην ουσία ασχολήθηκε με τη δύναμη της τηλεόρασης, με αφορμή τέσσερις υποθέσεις: τη ζαρντινιέρα που επιτέθηκε στον κύπριο φοιτητή, τα βασανιστήρια στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας (θέμα που αποκάλυψε το Indymedia και όχι η τηλεόραση), τα ναρκωτικά στα Ζωνιανά και η υπόθεση Πάχτα. Αυτή η τελευταία ήταν και η μοναδική που μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο «ψέματα της τηλεόρασης».

Στην ουσία στόχος του Πρετεντέρη ήταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Αναφέρθηκε στην καταγγελία της Χρύσας Τέλια, πρώην γραμματέως του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγκου, για χρηματισμό του πρώην υφυπουργού Χρήστου Πάχτα για την τροπολογία του Πόρτο Καράς. Η καταγγελία αυτή, στην οποία είχε βασίσει αρκετές εκπομπές του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έγινε το κορυφαίο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του 2004 και επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο, τόσο η Τέλια όσο και ο Μάκης παραδέχτηκαν ότι η καταγγελία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ο Μάκης είχε κάνει ειδική εκπομπή για να αποκαταστήσει τον πρώην υφυπουργό, ώστε να αποσυρθεί και η σχετική μήνυση, ενώ η Τέλια αναφέρθηκε σε ψυχολογικά διαταραχές (μυθομανία) που αντιμετώπιζε.

Τα σκάγια πήραν ξώφαλτσα και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο Στέλιος Κούλογλου, καλεσμένος της εκπομπής, αναφέρθηκε στο δήθεν παγκόσμια αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου στο πάλαι ποτέ TEMPO TV από το Αφγανιστάν, που όπως απέδειξε η εκπομπή Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, είχε γυριστεί στο... Πακιστάν. Στην εκπομπή φωτογραφήθηκε, αλλά δεν κατονομάστηκε ο Ευαγγελάτος, καθώς ο Πρετεντέρης προσπάθησε να προσπεράσει γρήγορα το θέμα. Ο Ευαγγελάτος είχε διαγραφεί τότε για ένα χρόνο από την ΕΣΗΕΑ και ο τηλεοκτικός σταθμός TEMPO είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από το ΕΣΡ. Για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί οι Τατιάνα Στεφανίδου, Νίκος Γεωργιάδης και Βασίλης Καβαθάς από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Υ.Γ. Για πολλοστή φορά, η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε σε αμερικάνικο κανάλι που δείχνει όλη μέρα ψάρια σε ένα ενυδρείο και είναι πρώτο σε τηλεθέαση με 17%, γεγονός φυσικά που δεν επιβεβαιώνεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης στις Η.Π.Α.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Διατηρείται η Στάη στο δελτίο του Alpha (προς το παρόν)

Έλλη Στάη @ Alpha, 5 Μαΐου 2008

Παρά την έντονη φημολογία ότι η Έλλη Στάη θα σταματήσει να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σήμερα εμφανίστηκε κανονικά στο δελτίο. Στο κανάλι της Κάντζας βλέπουν ότι το δελτίο κάνει τα ίδια νούμερα ανεξάρτητα παρουσιαστή, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα να απολαύσει μεγαλύτερες πασχαλινές από τους ανταγωνιστές της διακοπές η κεντρική παρουσιάστρια.

Αξίζει να σημειωθεί η αλλαγή της δομής του δελτίου από πολυθεματικό, που ήθελε πριν λίγους μήνες η Έλλη Στάη, σε μονοθεματικό, καθώς ασχολήθηκε 50 λεπτά με το θέμα της λεωφορειοπειρατίας και μόλις 2 λεπτά με τα άλλα θέματα. Εντύπωση προκαλεί και η παράλειψη του θέματος της πώλησης του management του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom και η πρόθεση του υπουργού να μειώσει τη συμμετοχή του δημοσίου στο 5% μέχρι το 2013.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Κόκκινη κάρτα στην Έμη Λιβανίου

Κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) και αποβολή μέχρι το τέλος της σεζόν επέβαλλε ο Σταμάτης Μαλέλλης στην Έμη Λιβανίου, με αφορμή τους ισχυρισμούς της σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό On Off της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (20 Απριλίου 2008). Στη συνέντευξη αυτή είχε ισχυριστεί ότι η εκπομπή «Κάθε Μέρα Καλημέρα» κάνει ισχνά νούμερα μέχρι τις 8 το πρωί, που αρχίζουν τα κουτσομπολίστικα και life style θέματα, αφήνοντας αιχμές κατά του Σταμάτη Μαλέλλη για τη δομή της εκπομπής:

- Η δομή της εκπομπής σε καλύπτει ή αν περνούσε περισσότερο ο λόγος σου θα άλλαζες πράγματα;

- Αν και μου αρέσει να διαβάζω τις εφημερίδες και να βρίσκω τις ειδήσεις, γιατί πάνω απ' όλα είμαι δημοσιογράφος, αν εγώ έφτιαχνα την εκπομπή θα ξεκίναγα το λάιφ στάιλ από τις επτά».

Είναι η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντικρύζει η Έμη Λιβανίου από το Μαλέλλη. Την πρώτη την είχε αντικρίσει μαζί με το Γιώργο Λιάγκα τον Ιανουάριο του 2007. Κίτρινη κάρτα και τιμωρία 5 αγωνιστικών είχε επιβάλλει ο Σταμάτης Μαλέλλης και στο Στέφανο Χίο φέτος την Πρωταπριλιά.

Η Έμη Λιβανίου, πιθανότατα θα παραμείνει στο Star και θα ικανοποιήσει την επιθυμία της να μεταφερθεί από τη ζώνη των γαλατάδικων (7-10) στη ζώνη των πρωινάδικων (10-1). Άλλωστε έχει ισχυρές πλάτες στο κανάλι (ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν ο κουμπάρος στο γάμο της με τον Αντώνη Λιβάνιο), χάρη στις οποίες κατάφερε να εκδιώξει τον Τέρενς Κουίκ και να αναβαθμιστεί από συμπαρουσιάστρια σε κεντρική παρουσιάστρια του «Κάθε Μέρα Καλημέρα» πριν δύο χρόνια. Μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν την εκπομπή θα παρουσιάζει ο έως πρότινος συμπαρουσιαστής της, Αντώνης Κοκκορίκος.