Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Τα ψέματα της τηλεόρασης

Με τα ψέματα της τηλεόρασης διαφήμιζε ότι θα ασχοληθεί η χθεσινή εκπομπή Ανατροπή του MEGA. Και όλοι όσοι είχαμε επιφυλάξεις για το αν θα τολμήσει ο Γιάννης Πρετεντέρης να εντρυφήσει σοβαρά στο θέμα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η εκπομπή στην ουσία ασχολήθηκε με τη δύναμη της τηλεόρασης, με αφορμή τέσσερις υποθέσεις: τη ζαρντινιέρα που επιτέθηκε στον κύπριο φοιτητή, τα βασανιστήρια στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας (θέμα που αποκάλυψε το Indymedia και όχι η τηλεόραση), τα ναρκωτικά στα Ζωνιανά και η υπόθεση Πάχτα. Αυτή η τελευταία ήταν και η μοναδική που μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο «ψέματα της τηλεόρασης».

Στην ουσία στόχος του Πρετεντέρη ήταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Αναφέρθηκε στην καταγγελία της Χρύσας Τέλια, πρώην γραμματέως του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγκου, για χρηματισμό του πρώην υφυπουργού Χρήστου Πάχτα για την τροπολογία του Πόρτο Καράς. Η καταγγελία αυτή, στην οποία είχε βασίσει αρκετές εκπομπές του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έγινε το κορυφαίο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του 2004 και επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο, τόσο η Τέλια όσο και ο Μάκης παραδέχτηκαν ότι η καταγγελία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ο Μάκης είχε κάνει ειδική εκπομπή για να αποκαταστήσει τον πρώην υφυπουργό, ώστε να αποσυρθεί και η σχετική μήνυση, ενώ η Τέλια αναφέρθηκε σε ψυχολογικά διαταραχές (μυθομανία) που αντιμετώπιζε.

Τα σκάγια πήραν ξώφαλτσα και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο Στέλιος Κούλογλου, καλεσμένος της εκπομπής, αναφέρθηκε στο δήθεν παγκόσμια αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου στο πάλαι ποτέ TEMPO TV από το Αφγανιστάν, που όπως απέδειξε η εκπομπή Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, είχε γυριστεί στο... Πακιστάν. Στην εκπομπή φωτογραφήθηκε, αλλά δεν κατονομάστηκε ο Ευαγγελάτος, καθώς ο Πρετεντέρης προσπάθησε να προσπεράσει γρήγορα το θέμα. Ο Ευαγγελάτος είχε διαγραφεί τότε για ένα χρόνο από την ΕΣΗΕΑ και ο τηλεοκτικός σταθμός TEMPO είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από το ΕΣΡ. Για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί οι Τατιάνα Στεφανίδου, Νίκος Γεωργιάδης και Βασίλης Καβαθάς από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Υ.Γ. Για πολλοστή φορά, η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε σε αμερικάνικο κανάλι που δείχνει όλη μέρα ψάρια σε ένα ενυδρείο και είναι πρώτο σε τηλεθέαση με 17%, γεγονός φυσικά που δεν επιβεβαιώνεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης στις Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: