Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Νέα ανακοίνωση ΕΡΤ για Κούλογλου

Δεύτερη ανακοίνωση βγήκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ για την αποπομπή του Στέλιου Κούλογλου, αφού στη βιασύνη της να ανακοινώσει το διαζύγιο, ξέχασε να βρει μια δικαιολογία για το κόψιμο των δύο εκπομπών-κόσμημα «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα». Απαντώντας στην επιστολή Κούλογλου, o γενικός διευθυντής τηλεόρασης Δημήτρης Γόντικας αναφέρει:

  1. Αναφέρεστε σε προσπάθειά σας τουλάχιστον ενός μηνός να εξασφαλίσετε επιστολή από την ΕΡΤ. προκειμένου να σας εκδοθεί δημοσιογραφική βίζα για ταξίδι στην Κίνα. Στη δική μου αντίληψη το θέμα αυτό ήρθε την 8/5/2008 όταν και απάντησα. Εάν μάλιστα το είχα πληροφορηθεί νωρίτερα, θα σας είχα καταστήσει αμέσως σαφές ότι τα σχετικά με την Κίνα προγράμματα έχουν προ πολλού αποφασισθεί κι εγκριθεί.
  2. Περαιτέρω, σας γνωρίζω ότι η ΕΡΤ εδώ και πολλούς μήνες έχει εισέλθει σε διαδικασία συνεννόησης με την CCTV για την ανταλλαγή προγραμμάτων καθώς και έχει προγραμματίσει την παραγωγή πολλών άλλων προγραμμάτων σχετικών με την Κίνα. Άρα, σε σχέση με το προαναφερόμενο θέμα έχουμε καλύψει τις προγραμματικές μας ανάγκές και η από μέρους σας μη έγκαιρη ενημέρωση καθιστά την ένταξη και της δική σας σχετικής εκπομπής αδύνατη.
  3. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε, κ. Χρήστος Παναγόπουλος στην συνάντηση που είχαμε οι τρεις μας την 12η Μαΐου 2008 σας ενημέρωσε ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται να εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», καθώς η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Ελπίζουμε ο Στέλιος Κούλογλου να συνεχίσει τις εκπομπές του από κάποια άλλη τηλεοπτική στέγη και να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους η αναξιοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, η λογοκρισία, η αυθαιρεσία και η υποκρισία των διοικούντων της ΕΡΤ και των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Από το site της εκπομπής: ενημέρωση και αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: