Σάββατο 17 Μαΐου 2008

ΕΡΤ: Απειλεί με μηνύσεις τον Κούλογλου

Christos Panagopoulos @ Reuters

Η διοίκηση της ΕΡΤ απειλεί να σύρει στα δικαστήρια το δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, με αφορμή τις δηλώσεις του για «λογοκρισία» των εκπομπών του. Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος υποστήριξε: «Η εκπομπή είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της, πάλιωνε και δεν κόμιζε τίποτα καινούριο. Δεν υπάρχει καμία λογοκρισία και αν ο κ. Κούλογλου εξακολουθήσει να το ισχυρίζεται, θα πρέπει να το αποδείξει στο δικαστήριο».

Στο μέτωπο της Βουλής, ο υπουργός Τύπου Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Φώτη Κουβέλη, είπε: «Θα παρακαλέσω και θα προκαλέσω, αν μου επιτρέπετε την έκφραση, τον οποιοδήποτε μπορεί να αναφέρει έστω ένα περιστατικό λογοκρισίας στην ΕΡΤ τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Την απάντηση τη δίνει ο Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ανδρέα Καψαμπέλη του Press-gr, θυμίζοντας στον υπουργό ότι «η πρώτη ενημερωτική εκπομπή που προσπάθησε να λανσάρει (με παρουσιαστές Αυγερόπουλο, Κουβαρά και Παπαδάκου) λογοκρίθηκε από το πρώτο επεισόδιο. Οι δημοσιογράφοι είχαν εξασφαλίσει συνεντεύξεις από τον δικηγόρο του Κάρλος και τον Γιωτόπουλο. Αλλά το επεισόδιο δεν βγήκε ποτέ στον αέρα και η εκπομπή γρήγορα εκφυλίστηκε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κούλογλου, ερωτηθείς για το πώς τεκμηριώνει τους πολιτικούς λόγους της λογοκρισίας, παραπέμπει στα περιστατικά που έχει ήδη διηγηθεί και προσθέτει: «Βλέπετε κανένα άλλο λόγο για να κοπούν δύο κατά γενικά ομολογία επιτυχημένες εκπομπές; Το "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" της Πέμπτης έφτασε το 12% -με μέσον όρο ΕΤ1 ούτε 3- και ήταν και επανάληψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: