Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Δελτίο ANT1: το lead in και το knock out

Την κατρακύλα έχουν πάρει τα ποσοστά τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, μετά την αυλαία της καθημερινής σειράς «Έρωτας», που έδινε ένα αξιοπρεπές lead in τα τελευταία χρόνια. Το μοντέλο που λάνσαρε ο Νίκος Ευαγγελάτος, το οποίο έδινε βάση σε κοινωνικά και λαϊκιστικά θέματα, δεν μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό, ενώ η προχειρότητα με την οποία καλύπτονται σοβαρά θέματα πλήττει ολοένα και περισσότερο την αξιοπιστία του ενημερωτικού τμήματος του καναλιού.

Ενόψει της απότομης προσγείωσης της τηλεθέασης, οι ιθύνοντες του καναλιού του Αμαρουσίου προχωρούν σταδιακά στην επίσπευση της ώρας έναρξης. Τη Δευτέρα το δελτίο άρχισε στις 19:55, ενώ την Τρίτη στις 19:50, σπάζοντας την άτυπη συμφωνία με το MEGA να μην ξεκινούν τα δελτία τις καθημερινές πριν τις 19:58.

Αυτό όμως που ξάφνιασε με το δελτίο της Τρίτης ήταν η επιλογή να μην ξεκινήσει με το θέμα των επιπτώσεων του σεισμού ή έστω με το θέμα της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, αλλά με τον επικείμενο πρώτο αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο Euro 2008 με τη Σουηδία. Επιλογή που ίσως φέρει πρόσκαιρα νούμερα τηλεθέασης (αν και το κοινό του ΑΝΤ1 είναι κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένοι), αλλά μακροπρόθεσμα πλήττει περισσότερο το ήδη τραυματισμένο ενημερωτικό προφίλ του ANT1.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο το δελτίο να ξεκίνησε στις 19:50 με το θέμα της Εθνικής, για να εκμεταλλευτεί την ανάπαυλα του αγώνα Ισπανία-Ρωσία, που μετέδιδε η ΝΕΤ, και να «κλέψει» για λίγα λεπτά τους ποδοσφαιρόφιλους τηλεθεατές μέχρι την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Update: Τελικά το δελτίο ειδήσεων βρέθηκε και πάλι στην προτελευταία θέση με μονοψήφιο ποσοστό (8.9%), ξεπερνώντας μόνο το δελτίο του Alpha (7.9%). Tην Τετάρτη το δελτίο ξεκίνησε στις 19:51, με αντίστοιχη επιτυχία στο ραβασάκι της AGB (8.7%).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από τη Μαρίνα Πετρούτσου στο ΖαπΖαπ της Ελευθεροτυπίας:

Όλο και νωρίτερα ξεκινά τις τελευταίες μέρες το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Τι έγινε ρε παλικάρια; Δεν υπάρχει κάποια άτυπη συμφωνία των καναλιών, σύμφωνα με την οποία τα δελτία ειδήσεων οφείλουν να ξεκινούν την ίδια ώρα; Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι κι εγώ! Είπαμε να κλέβουμε κάνα-δυο, άντε τρία λεπτάκια, αλλά εσείς κοντεύετε να κλέψετε ολόκληρο δεκάλεπτο. Μωρέ ο Ευαγγελάτος προκειμένου να κερδίσει τα χαμένα του νούμερα είναι ικανός να ξεκινάει το δελτίο του από τις 19.30. Πιο νωρίς κι από του Star...