Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Το χρονικό των εξελίξεων στο Patra TV

Στις 28 Μαΐου, η γενική συνέλευση των μετόχων του Patra TV αποφάσισε το κλείσιμο και την οικονομική εκκαθάριση του σταθμού. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης Αδαμάντιος Πολέμης και ο διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Ντόκος κράτησαν την απόφαση αυτή ως επτασφράγιστο μυστικό, παραπλανώντας τους εργαζόμενους με δήθεν προετοιμασίες του προγράμματος της επόμενης τηλεοπτικής χρονιάς και ανακοινώσεις για αγορά νέου τεχνικού εξοπλισμού.

Στις 2 το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου, η ιδιοκτησία του Patra TV προχώρησε στην απομάκρυνση μέρους του τεχνικού εξοπλισμού του καναλιού και στην αλλαγή των κλειδαριών, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος των εργαζομένων και ενδεχόμενη κατάληψη των εγκαταστάσεων, όπως είχε γίνει το 2006.

Έξω από το Patra TVΣτις 8 το πρωί ο Νίκος Ξανάλατος, διευθυντής ειδήσεων του Patra TV, φτάνοντας στα γραφεία του καναλιού βρήκε σεκιουριτάδες που του απαγόρευσαν την είσοδο χωρίς να του εξηγήσουν το λόγο της παρουσίας τους. Υπέθεσε ότι έγινε διάρρηξη και τηλεφώνησε στον Ντόκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την απόφαση του Πολέμη να βάλει λουκέτο στο Patra TV. Οι εργαζόμενοι που άρχισαν να φτάνουν στο χώρο εργασίας τους έβλεπαν έκπληκτοι τον κλοιό των ανδρών της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Μέσα στο Patra TVΣτο χώρο κατέφτασαν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Απόστολος Βουλδής, συνάδελφοι από άλλα μέσα ενημέρωσης, το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου αλλά και πολιτικοί παράγοντες της Αχαΐας. Μετά την προσπάθεια του Ντόκου να ξαναμπεί στο κτίριο, οι εργαζόμενοι επιτέθηκαν στον κλοιό των σεκιουριτάδων και κατάφεραν να εισέλθουν στα γραφεία τους.

Patra TV Γεγονότα, Σάββατο 7 ΙουνίουΟ Ξανάλατος μαζί με εργαζόμενους κατευθύνθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να κατέθεσουν μήνυση για το lock-out. Στις 2 το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του Ντόκου από τις εγκαταστάσεις του σταθμού. Η δίκη ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα.

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους η προσωρινή επαναλειτουργία του καναλιού, μέχρι να βρεθεί νέος αγοραστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: