Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Κρίσιμες ώρες για το Patra TV

Το studio των ειδήσεων του Patra TV

Για μια ακόμη φορά ο ιδιοκτήτης του Patra TV Αδαμάντιος Πολέμης αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού. Χθες βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος του Patra TV Γιώργος Ντόκος ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις και με τον νέο υποψήφιο αγοραστή ναυάγησαν και ότι σήμερα θα καταγγέλλονταν οι συμβάσεις εργασίας των 28 εργαζομένων, θα λάμβαναν τις αποζημιώσεις τους και θα σταματούσε οριστικά η λειτουργία του καναλιού.

Σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. κατήγγειλε «την παράνομη, απαράδεκτη και ανάλγητη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Patra TV, εφοπλιστή κ. Αδαμάντιου Πολέμη», τον οποίο χαρακτηρίζει «κακό εργοδότη που θεωρεί τους εργαζόμενους μόνο λογιστικές μονάδες και όχι ανθρώπινες οντότητες».

Η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. δρομολογεί «νομικές ενέργειες εναντίον του Πολέμη, όπως καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ σε ευθετότερο χρόνο θα εξαγγελθούν κινητοποιήσεις και θα ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών φορέων ώστε να διασωθούν οι 28 θέσεις εργασίας».

Update: Η «οριστική» απόφαση του Πολέμη για λουκέτο στο Patra TV αποδείχτηκε ευτυχώς τόσο οριστική όσο και οι προηγούμενες. Το μεσημέρι της Τετάρτης η διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι ξεκίνησε νέος γύρος διαπραγματεύσεων και ότι η εκκαθάριση παγώνει εκ νέου. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εργαστούν κανονικά αυτή την εβδομάδα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τις συνέπειες του σεισμού, μεταθέτοντας τις κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: