Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Και πάλι φουρτούνες στο Patra TV

Patra TVΤο πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι του Patra TV που πήγαιναν στην εργασία τους βρήκαν τις πόρτες κλειστές και φυλαγμένες από σεκιουριτάδες που είχε προσλάβει ο αντιπρόεδρος και διευθυντής του καναλιού Γεώργιος Ντόκος. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού, μεγαλοεφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης (πρόσφατα έγινε γνωστός και ως μέλος της ενδεκάδας της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, υπό τον Ανδρέα Βγενόπουλο), αποφάσισε απροειδοποίητα να διακόψει τη λειτουργία του, αφήνοντας στο δρόμο τους 28 εργαζόμενους.

Patra TV, 7 Ιουνίου 2008, 01:46 π.μ.Οι εργαζόμενοι, όπως και πριν δυο χρόνια, προχώρησαν σε κατάληψη του σταθμού και εκπομπές καταγγελίας της ιδιοκτησίας, αλλά η ιδιοκτησία αρχικά έθεσε εκτός λειτουργία τον πομπό και στη συνέχεια αποφάσισε την επαναλειτουργία του καναλιού με κανονικό πρόγραμμα. Η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα (9:00-13:00), κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στα γραφεία της.

Ανακοινώσεις: Σ.Τ.TΗΛ.Ν.Ε., Π.Ο.Ε.ΣΥ. (pdf), Γ.Σ.Ε.Ε.

Το Patra TV ιδρύθηκε το 1992 από το δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάκη Κωνσταντινόπουλο. Το 2001, πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια του Πολέμη (για νομικούς λόγους από 25% Αδαμάντιος Πολέμης, Ευαγγελία Πολέμη, Λεωνίδας Πολέμης και Primary Enterprises Inc.), ο οποίος επένδυσε μεγάλα κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.

Τον Ιούλιο του 2006, βλέποντας τις επενδύσεις του να μην αποφέρουν κέρδη, αποφάσισε να αναστείλει τις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού και να προβεί σε μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών. Τα έσοδα από τα τηλεπαιχνίδια-απάτη (τύπου Photo Fault) ήταν πλέον παρελθόν και το κανάλι έμπαινε μέσα €15.000 το μήνα. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επ' αόριστον κατάληψη των εγκαταστάσεων του σταθμού, πραγματοποιώντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Ο Πολέμης αναγκάστηκε να υποχωρήσει, ξεκινώντας παράλληλα προσπάθειες να πωλήσει το κανάλι.

Αρκετοί επιχειρηματίες ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν το κανάλι, αλλά το υπερβολικό τίμημα που ζητούσε ο Πολέμης οδηγούσε τις διαπραγματεύσεις σε ναυάγιο. Το Μάρτιο του 2008 ο Θανάσης Λάλας και ο Γιώργος Πανόπουλος (ιδιοκτήτες από το 2006 της ιστορικής εφημερίδας Πελοπόννησος) συμφώνησαν να αγοράσουν το κανάλι και μάλιστα το ανακοίνωσαν στους εργαζομένους, αλλά την τελευταία στιγμή και αυτό το deal ναυάγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: