Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Ο pitsirikos γίνεται ραδιοφωνικός

«Δυο χρόνια, έντεκα μήνες και εικοσιτέσσερις ημέρες. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Σας ευχαριστώ όλους. Μάκια.» Με αυτές τις 15 λέξεις αποχαιρέτησε τους αναγνώστες του, ο pitsirikos, ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά blogs. Θα παραμείνει όμως περικυκλωμένος από δημοσιογράφους, καθώς ξεκινάει εκπομπές στον ΣΚΑΪ 100.3, όπως μας ενημερώνει το τετΡΑΔΙΟ της (ανανεωμένης) Ελευθεροτυπίας. Όπως είχε αποκαλύψει ο blogger, είχε προτάσεις από δύο ραδιοφωνικούς και τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ σύντομα θα εκδοθεί και το βιβλίο του.

Ας ελπίσουμε ότι δε θα συμμετέχει σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στους οποίους ειδικεύεται ο σταθμός.

Update: Διαφημιστικό τρικ, θεωρεί το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τους τίτλους τέλους του blog, γράφοντας: «Πληροφορίες όμως μιλάνε για "παιχνίδι" του γνωστού blogger που θα επανέλθει δριμύτερος».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χιούμορ;!... «Πιτσιρίκου» με χυδαιότητες;

Με το ψευδώνυμο «Πιτσιρίκος» κυκλοφορεί στην πιάτσα ένας τύπος που εξαργυρώνει την αναγνωρισιμότητα που απέκτησε ως μπλόγκερ γράφοντας σε εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν και «ξερνώντας» από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», κάτι οχετούς σαν τον χτεσινό που παραθέτουμε: «Η κ. Παπαρήγα πάλι είναι ντοπαρισμένη από παλιά με χάπια σοβιετικής παρασκευής και προέλευσης που η επήρειά τους δε σταματάει ποτέ. Όταν θα έρθει εκείνη η μαύρη ώρα η κ. Παπαρήγα να αποχαιρετίσει αυτόν τον κόσμο τον μικρό, τον μέγα, δε θα τη θάψουν γιατί από τη Σοβιετική ντόπα δε θα λιώνει με τίποτα. Θα την πάνε κατευθείαν στο μαυσωλείο του Λένιν. θα κάνει κάτι χαρές ο Λένιν...».

Είμαστε βέβαιοι ότι τα πιτσιρίκια γενικώς ούτε μικρόνοα είναι, ούτε κυκλοφορούν σε διάφορες πιάτσες «ντοπαρισμένα» κυριολεκτικώς ή μεταφορικώς. Ο συγκεκριμένος αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Να τον χαίρονται αυτοί που τον ανέθρεψαν, τον εξέθρεψαν και τον απελευθέρωσαν για να κάνουν τη χυδαία δουλειά τους...

(Ριζοσπάστης, Τετάρτη 9 Απρίλη 2008)